19 jan 2018

It’s fashion baby

Okay, indrømmet – en af mine guilty pleasures er store fede mode magasiner… Oh the sweet Irony – hvis man tager i betragtning:
1) Hvordan jeg går klædt
2) Hvordan min krop er skruet sammen
3) Mit tøj-budget
Suk.
Jeg er splittet. På den ene siden synes jeg at tøj og modetrends kombineret med skønheds industrien i det hele taget er ekstremt overfladisk – grænsende til det latterlige. Selvom du pakker en lort ind i lyserødt silkepapir – så lugter den stadig og er stadig en bæ. Det samme gælder med mennesker: Hvis grundlæggende værdier og adfærd ikke er i orden – så er det jo ligegyldigt at outfittet er det hedeste nye kluns.
På den anden side. Beklædning er et gedigent værktøj, hvis man gerne vil skrue lidt på signalerne til omverden. Både til at fortælle om hvem man er – men også det modsatte. Ingen kan jo se på revisor-Kaj at han lytter til heavymetal og rider på geder i sin fritid, når han kommer vimsende i sit grå jakkesæt eller at Insta-Iben har et selvværd på størrelse med en hvedekerne, når hun kommer i et sæt tøj, der helt sikkert koster mere end mit månedlige rådighedsbeløb.
Så er der jo hele det legesyge, fantasifulde og æstetiske (eller mangel på samme) univers, som der åbnes op for. For mig er indblikket i den verden pænt inspirerende ifht til mit fag. Og indrømmet: Jeg får samtidig afløb for en ært-snært undertrykt prinsesse-drøm, der blev grundlagt med datidens analoge Barbie dukker og som jeg ellers padler hårdt for at benægte.
Og JA – jeg bruger også tøj til at sløre eller understrege min agenda og/eller føle mig godt tilpas etc.
Men for fanden altså – nogle gange bliver jeg også bare T R Æ T. Der er lysår imellem min hverdag og så det modeverden ‘foreslår’ at jeg hopper i på en tilfældig fredag. På Insta blev jeg idag udsat for et billede med følgende sæt tøj: Lyseblå skjorte med flæser all-fucking-over…: på skuldrene, henover brystet og ned af begge arme. Et par træningsbuks-look-a-like bukser i blå med snørre i taljen, røde striber ned af siden og super sassy 4 store guldknapper nederst på hver bukseben. Hertil et par hvide højhælede sko og et lyserødt hæklet net fyldt med appelsiner.
WTF, Benny? Løb I tør for mærkelige kombinationer?
Jeg kan godt love at, hvis jeg kom svansende i det, så:
A) Jeg ville føle mig som den kvindelige version af Ronald McDonald.
B) Min samlede omgangskreds fra privat til den perifære – ville rulle rundt på skjoldet OG have pænt svært ved at tage mig seriøst.
Jeg siger det bare: Provinsen er altså ikke klar til det der…!!
Og hvad fanden skal man også med appelsiner i et hæklet net?
Del dette til:

Skriv kommentar