26 jul 2016

Kommunikation på svampe

Mit tag er utæt… og dem der kender mig ruller nok med øjnene og tænker ‘old news’. Men jeg mener faktisk at taget på mit hus er utæt – og altså ikke den mentale tagterrasse.
Og fordi jeg har noget der minder om en polsk svampefarm på indersiden af en væg i mit hus, så har op til flere kyndige folk været forbi og ytre deres meninger om årsagen.

Jow-jow.

I sidste uge var det en tømrer – som jeg kun kender som værende en flink og behagelig fyr. Problemet var bare, at vi talte slet ikke samme sprog. Da han åbnede munden og prøvede at forklare hvorfor der bor champignoner i mit hus – så tabte han mig allerede helt henne ved havelågen – mens han brugte ord som:
Overstrygning, kondens, isolering, konstruktion, fugt, skybrud, kuldebro, understrygning – og sluttede af med et let medlidende blik.

Min første tanke var: Hvem ringer efter en voksen??
Min næste tanke var at jeg havde rigtig meget lyst til at svare:
Halvstangmaske, vrang, pind 3,5, diy, ubestrøget, pantonefarve, A-formater, cmyk-værdi, pixelbredde og tørgær – og kvittere med et blik der satte punktummet: Uafgjort!

Bare for at udligne forskellen lidt og minimere følelsen af min egen utilstrækkelighed i vores såkaldte dialog.

Og det er vel en klassisk eksempel på, at kommunikation er en svær en… og at det er et spændingsfelt, hvor der er potentielt meget der kan gå galt.

Du kan tale, synge og danse dit budskab – men hvis afsender og modtager ikke er på bare nogenlunde samme frekvens eller har omtrent samme udgangspunkt – så er der virkelig meget der kan gå galt – lige meget om luften fra start er tyk af gode intentioner.

Grus i kommunikations-motoren kan være smidt i af uvidenhed og ikke af uvilje – fra begge sider.
Ved man egentlig – hvad den anden ikke ved?

Og kan man mon spise de svampe der…?

Del dette til:

Comments

 • Mette Sexton
  27. juli 2016 Svar

  Åh, håber da der kommer styr på utætheden og svampene:) Også krydser vi lige fingre for det ikke regner i lang tid.

  • admintrin
   31. juli 2016 Svar

   Tror vejrguderne har overhørt din bøn… Totalt skybrud den halve fredag. Well… det holder endnu, taget. Og der skal nok komme styr på det. Tak <3

Skriv kommentar