13 feb 2018

Når døden går med sombreo… (OBG)

Oldie but goldie – updated version
Mine drenge er ved at være så store nu – at jeg jævnligt kaster et misundeligt blik, på Jer med mindre børn. Fordi mange ting bare er nemmere med de der kiddos – når de ikke er ‘forklædt som voksne’. Der er dog tider på året, hvor jeg slår korsets tegn og priser mig lykkelig for at jeg slipper for endnu en ‘højtid’ med stress i 4. potens… herunder bl.a…. faste-fucking-lavn.
Mit peak i den forbindelse var da spillet Minecraft var nyt og firstmover-agtigt og jeg frembragte en (synes jeg selv) übercool udklædning – all by my self: Der var tale om en papkasse, et par pakker vat og adgang til en farveprinter.
Ældste-søn var særdeles tilfreds og dagen som ‘svagtseende’ pga den relativt klodsede hovedbeklædning, forløb efter sigende godt.
Jeg kan ikke huske en fastelavn, hvor jeg ikke har koldsvedt over hvordan jeg nu fik klædt drengene ud – UDEN at ty til samme løsning, som i Bjarne Reuters roman ‘Tre Engle og Fem Løver’, hvor lille Bertram var klædet ud som ‘En snottet unge fra Vanløse’…
Faldgruberne ved udklædning ligger lige så tæt som revnerne i det kommunale fortorv:
  • Man indkøber dyrt kostume, som vækker vild glæde og jubel – men naturligvis kun INDTIL dagen, hvor poden alligevel ikke vil være udklædt som… (fill in the blank).
  • Man bruger en hel weekend på at trawle legetøjsbutikkerne tynde for passende udklædning. Alt er udsolgt og man ender med et kostume der er tre størrelser for småt: Kappen når ca til lænden og barnet går rundt som en krumrygget Batman – fordi det sorte tricot mest passer til en baby…
  • Man prøver at fremprovokere kreative evner og indser i limpistol-fasen, at ens afkom ganske sikkert vil blive mobbet eller få et livslangt traume. (Man ignorerer tanken og fortsætter håndværket).
  • Man har kun to HALVE kostume på lager og forsøger at bilde sit barn ind, at: “JO-jo lille Skat, nogle gange så GÅR ‘Manden med Leen’ faktisk rundt med en kæmpestor mexicansk stråhat…”
Jeg har derfor lavet denne liste over mulige udfald udfra komponenterne: Evner, tid og økonomi
Kreativitet + tid = Succes (mor er glad – barnet også – hvis man er HELDIG.)
Kreativitet + penge + tid = Fantastisk (ofte set på ‘andre folks børn’)
Penge + ingen tid = Kostume fra butik (ofte det ungerne helst vil ha’ – indtil selve dagen også kendt som ‘et sats’)
Ingen penge + ingen kreativitet = ‘Særligt’ udklædte børn (livslange traumer vedhæftet efterfølgende)
Ingen penge + ingen tid + ingen kreativitet = Katastrofe (ikke udklædte børn, der tigger hos naboerne)
Tillykke med det, venner – nu er der et helt år til I skal svede tran igen.
Del dette til:

Skriv kommentar