28 aug 2016

En sømand har sin enegang

Efter at have drevet lidt rundt på det åbne hav, i noget der føles som alt for lang tid – er jeg begyndt at arbejde mere målrettet med, hvad jeg ønsker for mig selv (og mine børn) i mit liv. For én ting er at have en masse uforløste drømme og ønsker på lager – et andet er at forfølge dem.

Et vigtigt punkt herunder er: Hvordan tager jeg mig godt og kærligt af mig selv imens – så det ikke bare bliver den endeløse klassiske jagt på det grønnere græs.… men så turen bliver smuk, udfordrende, sjov, eventyrlig og giver mening på et højere plan. Så selve rejsen bliver ligeså meget målet, som den bliver midlet.

Tvivlen kan melde sig allerede INDEN man er kommet fra land… Hvad hvis man ikke kan – noget overhovedet – andet end det man gør nu? Træde vande som en sindssyg… så man har krampe både i ben og hjerne.
Tanker om alt det man skal GØRE for at få tingene til at ske. Alle de opgaver, pligter og slag der skal kæmpes for at nå tættere på målet. Suk.

Tanken om fiasko sidder klar og venter på den mindste tøven og egoet kæmper med, for at holde én på plads. For man ved hvad man har – men man ved ikke hvad man får…!

Det er ihvertfald nogle af de udfordringer jeg oftest løber ind i. Massiv angst og tvivl der skyller ind over mig. Og de der drømme… måske skal jeg bare glemme dem og glide tilbage i sofaens dybe mørke favn og lade livet ske. Flyde med strømmen, ro lidt engang imellem efter bedste evne og så ellers bare håbe, at der ikke knækker en åre.

Hvordan motiverer man sig selv – gang på gang – når man føler, at bølgerne er for høje eller at der mangler vind i sejlet. For den oplevelse vil man unægtelig stå med fra tid til anden.

En af mine metoder er at jeg samler. Jeg samler på tegn, visdom, ord, pile der peger i den rigtige retning, dybe samtaler, kærlige relationer, venskaber, meningsfulde gøremål, oplevelser, musik, skønhed, ro, nærvær og tillid… En god pakke mentale støttetstrømper, som altid kan tages i brug. Og jeg omgiver mig med mennesker, som jeg tør og har lyst til at delagtiggøre i mine drømme og mål. Men intet – I N T E T af ovenstående er noget være uden handling…

Action speaks louder than words… eller som min gode kloge veninde Sara siger – altid med kærlighed i stemmen: Handling skaber forvandling.

Men hvor fanden starter man? Jo. Man starter med sig selv. Det er simpelthen bare ikke nok, at ønske sig forandring (fx fra omgivelserne) eller om tale om det. Man er nødt til at være og blive den forandring, man ønsker. Hvad for et menneske skal jeg være – for at få disse ting til at ske?

Så handlingen starter med det. Med mig. Og med dig.
Jeg elsker den tanke – og alt hvad den står for og alt hvad den har i sig af vidunderligt potentiale.

DECIDE

So, do it. Decide.
Is this the life
you want to live?
Is this the person
you want to love?
Is this the best you can be?
Can you be stronger?
Kinder? More compassionate?
Decide.
Breathe in.
Breathe out
and decide.

Del dette til:

Comments

  • Thorbjørn
    28. august 2016 Svar

    Hvor er det godt skrevet. Lækkert at se et menneske der kan udtrykke sine følelser på så flot en måde i skrift.

Skriv kommentar